dimecres, 3 d’octubre del 2012

Educació, pràctica i experiència


ROGER SCHANK ENTREVISTAT PER EDUARD PUNSET

        Un proverbi dels més coneguts I més significatius que coneguem és el que es cita al vídeo, “dime algo y lo olvidaré, enseñame algo y lo recordaré, pero hazme partícipe de algo y entonces aprenderé”. Amb aquesta frase podriem resumir el que ben bé s’explica a l’entrevista realitzada per Eduard Punset i és que com bé diu Roger Schank, l’educació és una combinació de pràctica i experiència.

        A les escoles estem acostumats a que els professors i profesores expliquen simplement el que creuen que és important, deixant de costat en moltes ocasions la pràctica i l’experiència d’ú mateix, dos dels principals pilars de tot aprenentatge. Per tant, i segons Schank, qualsevol professor o professora deuria concentrar-se en intentar comprendre que és el que els estudiants poden fer i ajudar-los en l’acció pràctica, és a dir, cal tutoritzar als estudiants mitjançant la pràctica.

        El fet d’aprendre deuria ser divertit, dinàmic, original o innovador. Hem de deixar que els estudiants siguen autònoms i que puguen disfrutar i ser els principals subjectes de la seua educación. Per tant, les escoles deurien saber el que realment necessiten els seus estudiants. 


L'enllaç del vídeo que hem consultat: http://www.youtube.com/watch?v=B4j6ZyQQE6o


                                                                                                                                           Lidia Alarcón
                                                                                                                                           Tamara Muñoz
                                                                                                                                           Gessamí Fletes

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada